LOST TANGO

VIA BERLIN, ORKATER EN HET RAGAZZE QUARTET | MET MERAL POLAT EN CAREL KRAAYENHOF

Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de grote zaal.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet – een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke ’tango nuevo’ van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

Voor meer info, zie: https://www.orkater.nl/voorstelling/lost-tango

Oerol Festival 14 juni t/m 23 juni 2019
theaterpremière 21 september 2019, De Flint Amersfoort
theatertournee 13 september t/m 21 november 2019